Nieuwe podcast-aflevering: "The Thirsty Thirties"

Spotify-link🎤 Nieuwe podcast-aflevering: The Thirsty Thirties 🎤

Na de eerste wereldoorlog ging het economisch wat beter in de Verenigde Staten: de Roaring Twenties brachten weelde en vertier.

Maar je zal begrijpen dat aan de extravagantie een prijskaartje hing, en in de jaren dertig zou alles veranderen: de maatschappij werd door de Wall Street Crash weer met beide voeten op de grond gezet en er volgde een crisis die een decennium lang zou duren. Muziek in het algemeen en de Blues in het bijzonder had er sterk onder te lijden, en toch ontbrak het niet aan artiesten, noch aan steengoeie muziek. En bovendien zal aan het eind van de jaren dertig een nieuwe muziekrage opstaan die het begin van de Rock ‘n Roll zal aankondigen.

Zo ben ik met de podcast “Into the Soul of the Blues” in een nieuw hoofdstuk beland: dat van de economische depressie in de jaren dertig, "The Thirsty Thirties".

Vind je deze podcast inspirerend en leerrijk? Deel hem dan in jouw netwerk en volg de podcast zodat je geen enkele nieuwe aflevering mist. En een review is ook altijd fijn 😉 

Nieuwsgierig naar meer? Volg "Into the Soul of the Blues" op Facebook, Instagram of Twitter.

Bb Bm B

Spotify-link