Mijn passie? De blues!
Het is intussen bijna dertig jaar geleden. Een jeugdvriend van me dimde de lichten van zijn slaapkamer, stak stiekem een sigaret aan en draaide een LP uit de ongenaakbare muziekcollectie van zijn oudere broer. "Hooker and Heat". Een stompend monotoon gedreun dat trilt tot diep in je beenmerg. Een kippenvelmoment om nooit te vergeten.
Toen drong het tot me door; de meest jankende gitaarmuziek weet steevast binnen in me een bijzondere snaar te raken. De blues zou voor steeds gezelschap blijven houden.

One night I was layin' down,
I heard mama 'n papa talkin‘
I heard papa tell mama, let that boy boogie-woogie.
It's in him, and it got to come out.
And I felt so good. Went on boogie'n just the same

(John Lee Hooker - Boogie Chilllun')

Met een lidkaart van de lokale mediatheek op zak trok ik verder door het blueslandschap, op zoek naar covers van covers van bekende nummers. Een zoektocht die me gidste op de snelweg tot in het hart van de Mississippi Delta. De cultuur van Zwart Afrika waarin ik later werd ondergedompeld, prikkelde me om mijn queeste naar de roots nog verder te zetten, tot in het donkere continent.

Met de blog "Into The Soul of the Blues" neem ik je graag mee op een verre muzikale reis. Vanuit de Afrikaanse jungle, langs de oevers van de Mississippi, doorheen Chicago en Saint-Louis tot in Groot-Brittaniƫ en West-Europa. De blues is onze trouwe gezel.

Bb Bm B